Prison Outside #2
21. - 23. marraskuuta 2018
Helsinki, FinlandEnglish
русский


Prison Outside #2 / Vankila ulkona #2 oli vankila-aiheisia ja vankiloissa tehtyjä taideprojekteja käsittelevä monialainen tapahtuma, joka järjestetään PUBLICSissa, Taidekoulu MAAssa ja Harjun nuorisotalolla Helsingissä 21. - 23. marraskuuta 2018. Ohjelmassa on esitelmiä, keskusteluja, elokuvaesityksiä ja työpajoja. Tapahtumaan tuli puhujia niin Suomesta, Venäjältä, Irlannista, Kanadasta, Yhdysvalloista kuin Belgiasta. Teemoina olivat esimerkiksi taiteen tekeminen vankilassa ja sen vaikutus kuntoutumiseen ja vangitsemisen taustojen ymmärtämiseen. Lisäksi keskustellaan siitä, miten taide tukee vuorovaikutusta eri alojen ihmisten välillä. Konferenssin aikana avatin myös Free Translation / Vapaa käännös -näyttely vankeutta käsittelevistä taiteellisista ja kirjallisista teoksista. Tietoa puhujistamme tässä.
PUBLICS on nykytaiteen toimija ja kuratoriaalinen organisaatio, joka avaa Helsinkiin uuden taidealan erikoiskirjaston, lukuhuoneen ja tapahtumatilan. PUBLICS sijaitsee työväen historiasta ja entisestä teollisuuskeskittymästä tunnetussa Vallilassa, joka tänä päivänä kokoaa alueelle moninaisia kulttuurikeskittymiä, taiteilijoiden työtiloja ja akateemisia yhteisöjä.

Sturenkatu 37-41,
00550 Helsinki

lisää tietoa


Taidekoulu MAAssa voi opiskella nykytaiteilijan ammattiin valmistavalla päivälinjalla sekä avoimilla iltakursseilla. Taidekoulu MAA ohjaa opiskelijoitaan löytämään oman äänensä ja tapansa tehdä taidetta nykypäivän yhteiskunnassa. Opetus antaa hyvät valmiudet itseilmaisun kehittämiseksi sekä jo ammatissa oleville että nuorille opiskelijoille.

Suomenlinna B 20 F
00190 Helsinki

lisää tietoa


Harjun nuorisotalo

Harju tarjoaa hienot tilat kaikenlaisille nuorten ideoimille tapahtumille sekä auttaa niiden järjestämisessä. Ensisijainen toimintaperiaate on, että nuoret ideoivat ja järjestävät ja me autamme!

Aleksis Kiven katu 1-3
00500 Helsinki

lisää tietoa


Vuonna 1956 perustettu Koneen Säätiö on itsenäinen ja riippumaton organisaatio, joka parantaa maailmaa luomalla edellytyksiä rohkeille tieteen ja taiteen avauksille. Säätiö tukee tieteellistä tutkimustyötä, kulttuuria ja taidetta sekä tieteen yleistajuistamista apurahoin sekä ylläpitää Saaren kartanon taiteilija- ja tutkijaresidenssiä Mynämäellä. Säätiön tavoitteena on olla tiede- ja taidepoliittisesti valpas tieteen ja taiteen rahoittaja, joka myös aktiivisesti etsii ja tarjoaa vaihtoehtoja valtavirralle.

lisää tietoa

Photo: Kirill Reznik & MSUPE